December

Ik ben nooit echt een fan geweest van de maand december. Ben überhaupt geen fan van periodes waarin het kwik onder nul daalt. Zeg maar gerust dat ik in het verkeerde land geboren ben. Een zonnetje op mijn bol, temperatuurtje van rond de 27 graden en ik ben in topconditie! Helaas woon ik niet op de Antillen maar in het vaak gure Nederland. Geen zorgen, dit wordt geen klaagzang over het weer.

Ik had het over december. Wat een maandje is dat,zeg! Na een shop- en inpakmarathon en een overkill aan Dieuwertje Blok en hoofdpiet, is het dan eindelijk pakjesavond. Ik geniet intens van deze periode en nog meer van de blije snoetjes van de kinderen. Toch vind ik het ook altijd weer fijn als de Goedheiligman richting Spanje gaat. Ben wel stikjaloers op hem. Hij wel. Met z’n billen op het strand.

Na Sinterklaas toveren wij ons huis traditiegetrouw zo snel mogelijk om tot kerststal. Je kunt het maar gehad hebben, toch? We wonen niet echt in een kerststal natuurlijk, maar we halen wel een flinke boom, hangen een krans aan de voordeur en er komen zelfs lichtjes in de voortuin.

Laat ik vooropstellen dat ik een hekel heb aan een overvol huis. Mijn hoofd is al druk genoeg, mijn omgeving moet rustig zijn. Ons huis is dan ook meestal opgeruimd en het liefst staan er niet teveel spullen in het zicht. Maar ja, met 2 kleine knutselfans ontkom je niet aan een hoop goedbedoelde meuk, laat staan in de decembermaand. Heb ik net mijn super stylish-verantwoorde kerstballen in de boom gehangen, word er een prachtig zelfgefröbeld balletje in mijn hand geduwd. “Deze moét er in mam, die heb ik zelf gemaakt”. Ok. Tuurlijk schatje.

Onze boom is dus ietsje minder stylish -verantwoord en ons huis oogt lekker vol met sinterklaascadeaus, een kerstboom van bijna 3 meter hoog en een boel versiersels. Hartstikke gezellig, man en kinderen helemaal blij en ach, ik eigenlijk ook wel. Natuurlijk is het druk, maar dat is het deze feestmaand tóch wel. Drukke kinderen, drukke agenda, druk hoofd. Dus dat drukke huis doen we er gewoon even bij.

Gelukkig zijn er ook nog momenten waarop ik rust kan vinden. En als ze er niet zijn, creëer ik ze. Het afgelopen jaar heb ik geleerd te luisteren naar mijn lijf. Ik voel veel beter aan wanneer ik even rust moet pakken omdat ik het fysiek of mentaal nodig heb. Zo’n rustmoment kan een joggingpak-dagje zijn zoals afgelopen vrijdag. De kinderen vrij, lekker spelen met de gekregen sinterklaascadeautjes, haard aan, kopje thee, bankhangen en tv kijken. Even een dagje niksen met z’n viertjes.

Mijn wekelijkse yogales doet me ook altijd goed. Een paar uurtjes alleen door de stad slenteren of even de bieb induiken voor een goed boek vind ik heerlijk. Maar ik kan ook helemaal opladen van een paar minuten onder een warme douche of mediteren met een fijn muziekje.

En zo kom ik die decembermaand wel door. Zeker als ik bedenk hoe ik er een jaar geleden aan toe was**. Wat is er veel veranderd in een jaar tijd. Daarover later meer. Het jaar duurt tenslotte nog een paar weken, dan pas maken we de balans echt op. Voor nu, probeer te genieten van deze bijzondere, drukke maar gezellige maand en zorg goed voor jezelf!

**zie mijn vorige blogs

Meer lezen? Schrijf je in en je ontvangt de nieuwe blogs direct in je mailbox!Deel deze post via:

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *