Leestip: 15 boeken die ik gelezen heb

Boeken! Oh, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het liefst zit ik iedere week in de bibliotheek. Helaas laat mijn drukke leventje dat niet toe, maar als het éven kan, ben ik er te vinden. Op zoek naar leuke boeken. Interessante boeken. Of gewoon boeken om even lekker bij weg te dromen. Vroeger kocht ik veel boeken. Nu ga ik naar de bibliotheek. Maar natuurlijk schaf ik wel eens een boek aan. Omdat ik het vaker wil lezen of omdat ik het een bijzondere betekenis voor me heeft. Ik vertel je graag welke 15 boeken ik gelezen heb én welke nog op mijn lijstje staan!

Kinderen voorlezen

Ik ga regelmatig samen met de kinderen naar de bibliotheek, want ook zij houden gelukkig van lezen. Heerlijk om te struinen tussen alle kasten vol boeken, op zoek naar dat ene fijne verhaal. Om vervolgens ’s avonds voor het slapen gaan de kindjes voor te lezen uit een van de nieuwe boeken. Een heerlijk moment! En zo belangrijk, want voorlezen stimuleert de taalontwikkeling. En doordat ze zien hoe leuk lezen is, pakken ze ook zelf eerder een boek.

beter slapen

En als ik dan uiteindelijk zelf in bed lig, kan ik het ook niet laten: iedere avond lees ik een paar pagina’s. Overdag kom ik er te weinig aan toe en als, dan lees ik de krant. Maar ’s avonds in bed pak ik altijd even een boek erbij. Soms lees ik een uur, kan ik het boek gewoon niet wegleggen. Soms ben ik zo moe dat mijn ogen na 3 bladzijdes al dichtvallen. Maar lezen zal ik. Ik merk ook dat ik, als ik lees voor het slapen gaan, beter slaap. Rustiger. Dieper. Hoewel ik moet bekennen dat ik op dit moment boeken lees die nou niet echt heel rustgevend zijn.

psychologische thrillers

Op dit moment zit ik namelijk in de ‘spannende fase’. Dat wil zeggen; ik lees het liefst spannende verhalen, psychologische thrillers met af en toe een moord of ontvoering. I love it! Er zijn ook periodes dat ik zin heb in boeken die me iets meer uitdagen. Die me aan het denken zetten. Ik wissel het een beetje af. Lees soms lekker ‘makkelijke’ boeken, soms boeken die meer aandacht vragen. Juist die afwisseling vind ik leuk. En of het allemaal literair verantwoord is? Vast niet. Maar als ik het maar leuk vind, toch?

cadeau voor sinterklaas of kerst

Wat ik zoal gelezen heb de afgelopen maanden? Ik zal je een lijstje geven, doe er je voordeel mee! Leuk om jezelf te vermaken in de koude wintermaanden of als je nog op zoek bent naar een cadeau voor Sinterklaas of voor onder de kerstboom.

Deze boeken las ik in de afgelopen maanden:

 • Wat ik je niet vertel – Sarah Meuleman
 • De Cyclus Strategie – Maisie Hill
 • Nu ik je zie – Merlijn Kamerling
 • GRIP – Het geheim van slim werken – Rick Pastoor
 • Achter gesloten deuren – B.A. Paris
 • Niet verder vertellen – Roz Nay
 • Versplinterd – Karin Slaughter
 • Zie mij – Jennifer Hillier
 • Een duister pad – Corinne Hofman
 • Ideale ouders – Alex van Galen
 • Ik ga leven – Lale Gül
 • Een vorm van verraad – Lieneke Dijkzeul
 • Schrijf eens even normaal joh! – Rick Evers & Willem Verdaasdonk
 • Sluit mijn ogen – Sarah Meuleman
 • Breng me terug – B.A. Paris ⁠

nog lezen

Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik bezig in De meest mensen deugen van Rutger Bregman en Bonuskind van Saskia Noort. De één lees ik overdag, de ander ’s avonds in bed. De volgende boeken liggen al klaar op mijn nachtkastje of staan in reservering bij de bibliotheek:

 • Confettiregen – Splinter Chabot
 • Familieopstelling – Kluun
 • Slotcouplet, ervaringen van een longarts – Sander de Housson
 • Drie jaar – Anders Roslund
 • ’t Hooge Nest – Roxane van Iperen
 • Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells
 • Disclaimer – Renee Knight
 • Het zoutpad – Raynor Winn
 • Het oudste dochtereffect – Lisette Schuitemaker
 • Intens – Het verhaal van Diederik Gommers
 • Jij mag alles zijn – Griet Op de Beeck
 • De overlevenden – Alex Schulman

Ik het superleuk om te horen wat jij gelezen hebt of nog op je lijstje hebt staan. Laat het me weten in de reacties!

Even geen zin een boek, maar in een kort verhaal? Lees mijn andere blogposts hier.

Deel deze post via:

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

 1. Als er één boek is die men in het leven gelezen moet hebben is dat de bijbel. Hebt u die gelezen? Een boek die je kunt lezen als een puzzel en waar je in je leven te weinig tijd voor hebt om hem helemaal te begrijpen…

  Ik geloof in God en dit is wat ik geloof:

  Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.

  (Johannes 3:16 SV)

  Verduidelijking:

  God houdt van mensen. Maar wij mensen hebben een probleem: we doen verkeerde dingen. Mensen die verkeerde dingen doen behoren straf te krijgen, maar God wil de mensen niet straffen, Hij wil ze juist vergeven. Daarom stuurde Hij Zijn Zoon Jezus Christus naar de wereld. Jezus Christus betaalde voor de zonden van de mensen met Zijn leven, door de straf te ondergaan die wij allemaal verdient hebben op basis van onze zonden: de doodstraf. Hij stierf aan het kruis, werd begraven en op de derde dag werd Hij opgewekt uit de dood. 

  Als je je bekeert (je “omkeert”, je ongeloof in God en je zondige levenswandel achter je laat) en gelooft dat Jezus voor jouw zonden is gestorven, heb je eeuwig leven en ga je niet verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *