Najaar

In de herfst is de natuur prachtig en met een voorzichtig zonnetje erbij is het dan erg lekker buiten! Maar ik vind het ook altijd weer even wennen. Want we gaan weer richting de donkere dagen. De dagen waarop je in het donker opstaat en in het donker je werkdag afsluit. Dagen waarop de zomersalades met een glas rosé worden ingeruild voor stamppot en stoofvlees met een stevig glas rood. Dagen waarop we met een dekentje op de bank liggen, in plaats van met blote benen op de loungeset.

Altijd zomer

Ik mis in deze maanden de zon, het licht, de warmte. Het avondenlang buiten zitten, buiten eten en zwemmen met de kinderen. Het op blote voeten lopen, de hele dag, gewoon omdat het kan. De frisse gerechten en de geur van barbecue. En ja, ik kan overdag naar buiten voor wat licht of ’s avonds de haard aan doen voor wat warmte.  En ja, stoofvlees is ook superlekker. Maar toch. Als ik mag kiezen, is het altijd zomer.

ik moet het ermee doen

Ik ben gewoon vrolijker als de zon schijnt. Het leven voelt lichter, de dagen lijken langer, het is allemaal net even wat minder beladen. Althans, zo voelt het. Ik zou me dan ook moeiteloos kunnen aanpassen aan het ritme dat ze in de Zuid-Europese landen volgen. Vroeg op, hard werken, uitgebreid lunchen en dan even rusten, om vervolgens weer te werken en laat op de avond nog wat te eten. Maar ja, ik woon niet in Spanje. Ik woon in Eindhoven. En daar is het nu herfst en wordt het ook gewoon weer winter. En daar moet ik het mee doen.

Doe ik ook wel hoor. We maken er echt wel wat van. Dus vierden we afgelopen zondag Halloween in de buurt en maakten we in de herfstvakantie heerlijke wandelingen. Hartstikke gezellig. De komende weken gaan we weer genieten van zelfgemaakt stoofvlees, pompoensoep en stamppot. Steek ik de kaarsjes in huis weer aan en leg ik de dekentjes op de bank.

dringen geblazen

De komende maanden drinken we liters warme chocolademelk en zitten we uren voor de haard. De snowboots zijn al besteld en de wanten en sjaals liggen klaar. De tuin is winterklaar gemaakt en de vetbollen hangen te wachten op de vogels uit de buurt. Het is weer ouderwets dringen geblazen in onze agenda, omdat met de feestdagen in aantocht ineens allerlei dingen moeten worden vastgelegd met (schoon-)familie, terwijl wij in onze hoofden nog in de lockdown-modus zitten. En dat allemaal bij een temperatuur die niet de mijne is en wat flinke bakken regen om het af te toppen.

Maar oké, kom maar op, ik ben er klaar voor, we maken er wat van. Zolang na die lange wintermaanden maar weer gewoon de zon gaat schijnen.

ps: wij overwegen al een aantal jaren om met de feestdagen 2 weken op vakantie te gaan. Gewoon heerlijk met het gezin, geen verplichtingen, geen gedoe, heel mooi weer en tijd voor elkaar. Tips zijn altijd welkom 😉.

Deel deze post via:

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *