Sis

Een aantal jaren geleden riep radio DJ Giel Beelen 30 september uit tot Nationale Broer en Zus-dag, ter nagedachtenis aan zijn overleden zus. Een dag om even stil te staan bij de band met je broer en zus.

 Ik heb een zusje. Vijf jaar jonger is ze. Dat klinkt veel en vroeger was dat leeftijdsverschil soms best een ding, maar sinds we allebei allang de 18 zijn gepasseerd is het geen issue meer. Sterker nog, mijn ‘zusje’ kan me soms van advies voorzien alsof zij́ de oudste is. Ik kan nog veel leren van de manier waarop ze in het leven staat. En andersom hoop ik ook dat zij leert van mij en de dingen die in mijn leven wel en niet goed gaan.

We spreken elkaar regelmatig maar structureel te weinig. We nemen onszelf voor om vaker samen op pad te gaan en in alle rust bij te kletsen en vervolgens komt het daar niet van. Of we spreken elkaar wel maar worden iedere 10 seconden onderbroken door een kind dat een legoblokje kwijt is, dorst heeft, een snoepje wil of moet poepen.

De komst van onze kinderen heeft onze relatie verdiept maar tegelijkertijd ook gezorgd voor minder rustige kletsmomentjes samen. Eigenlijk keurig volgens de verwachtingen dus, maar dat wil niet zeggen dat we ons daar bij neer moeten leggen. Nu is het ook nog eens een behoorlijk hardnekkige familiekwaal om ons niet zomaar ergens bij neer te leggen, dus dat komt vast goed de komende tijd.

Want in de komende periode ga ik meer en bewuster tijd doorbrengen met mijn zus. Druk of niet druk. Omdat ze belangrijk is in mijn leven, omdat ik van haar hou, ik haar avonturen wil volgen en haar wil bijstaan waar nodig. Want avontuurlijk dat is ze, mijn kleine ‘Sis’, zoals we elkaar noemen.

Na het probleemloos afronden van een universitaire studie werkte ze zich via een traineeship en diverse mooie functies op tot de expert die ze nu is in haar vak. En ook privé gaat ze, vergezeld door haar partner, het avontuur niet uit de weg.  Zo gaat 2021 voor hen het jaar worden dat in het teken staat van een verhuizing en een gigantische verbouwing. Een droomhuis wordt het, al zal de weg er naartoe soms hobbelig zijn, in combinatie met werk en kinderen.

Enthousiast, assertief, gedreven en niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Een flinke dosis humor, liefdevol, soms lekker eigenwijs en vooral ook zeker van haar zaak en niet bang om dat te laten zien. Dat is mijn zus. In haar werk maar ook in het ‘gewone’ leven. In haar rol van mama van drie bloedjes van kinderen. In haar rol als partner van haar jeugdliefde, als dochter van mijn ouders. Als mijn zus. De beste zus die ik me maar kan wensen. Deze is voor jou sis <3.

Deel deze post via:

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *