Workshop Week

Afgelopen zaterdag bezocht ik de Startersdag van de Kamer van Koophandel. Ik heb interessante verhalen gehoord, antwoord gekregen op de vragen die ik had én een volle tas vol meuk (lees: stickers, gadgets en andere merchandise) mee naar huis gekregen. Het was een lange maar leuke dag waarop ik weer stappen heb gezet richting mijn eigen onderneming. 
Vandaag had ik een rustig dagje en dat is maar goed ook. Want komende week kan gerust worden bestempeld als ‘Workshop Week’. 

Morgen volg ik vanuit het werk een workshop Apemanagement. Het gedrag van apen wordt daarbij gebruikt als spiegel, om inzicht te krijgen in het gedrag van de mens in organisaties. Dat inzicht geeft je vervolgens de mogelijkheid het gedrag te beïnvloeden. Ben benieuwd wat het gaat opleveren. En of ik daarna in staat ben die 2 aapjes van ons wat meer te beïnvloeden.

Dinsdag heb ik een “normale” werkdag en dan is het woensdag. Ja duh, Pleun, echt?? Ja natuurlijk, maar deze woensdag is een bijzondere en wel hierom: 
Een half jaar geleden hoorde ik via Instagram over de workshop die Trijntje Oosterhuis geeft samen met psychologe Anouk Taytelbaum. In hun “Soulful Music & Mind Session” staat de helende werking van muziek centraal. Door middel van zang ga je werken aan stressreductie en ontspanning in het dagelijks leven, als je op het podium staat of voor een zaal spreekt. Enfin, die workshop leek me wel wat. Helaas bleek het prijskaartje dat er aan hing niet goed voor mijn stresslevel. En ook niet voor mijn portemonnee. Dat verhaal ging helaas niet door dus. Trijn gemist zeg maar….

Gelukkig had ik andere mogelijkheden om muziek te maken en m’n shit van me af te zingen. Nu we het daar toch over hebben, bij dezen nog een welgemeend “sorry” voor de jongens van de band, want die hebben het af en toe zwaar met me gehad (en nog ;-).

Maar: een paar weken geleden ontving ik ineens een mail. Of ik 6 november naar Amsterdam wilde komen en gratis wilde deelnemen aan de “Soulful Music and Mind Session”. Enige kanttekening was dat er gefilmd zou worden voor de promotiefilm die ze gaan maken. Wauw! Natuurlijk wilde ik dat!

Trijntje Oosterhuis, you love her or you hate her. I love her! Als zangeres welteverstaan. Ik ken haar natuurlijk niet als mens, maar vind het een van de beste zangeressen van ons land. Ze ádemt muziek, wat niet zo gek is als je ziet in welk nest ze opgroeide. Dat ik nu met haar mag zingen zie ik als een grote eer en ook wel een kleine droom die uitkomt. Een kleine droom ja, want mijn allergrootste muzikale droom, als solist met een gospelkoor optreden in Paradiso, staat nog met stip op nummer 1. Woensdag is het dus zover, de workshop met Trijntje. Nog 3 nachtjes slapen. Ik ben zó benieuwd!

Na de workshop in Amsterdam ga ik plankgas richting repetitieruimte om vrolijk door te zingen bij de mannen van Maybe June. Want dat gaat natuurlijk ook gewoon door, workshop of niet! Hopelijk wordt het geen nachtwerk, want donderdag staat, jazeker, alweer de volgende workshop op het programma.

Het is hysterisch, ik weet het, maar het kwam toevallig zo uit. En ook deze workshop wil ik niet missen. Samen met 6 andere vrouwelijke ondernemers gaan we onder leiding van Femke van Houts aan de slag met storytelling & branding. Nu kan ik zoals jullie weten een aardig eindje weg lullen, maar in 1 zin vertellen waar je bedrijf voor staat is andere koek. Om nog maar niet te spreken van de goed doordachte strategie die er achter alle posts op social media zit. We gaan het allemaal leren! Als kers op de taart maakt Femke, die ook fotografe is, nog mooie foto’s van ons. Kunnen we die meteen gebruiken op onze website of social media kanalen. Wordt vervolgd dus, maar ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig wat de workshop me gaat brengen!

Na 3 workshops en tussendoor werk en gezin op de rails houden, ben ik wel toe aan wat rust zou je denken. Klopt. Maar toch gaan we de werkweek afsluiten met een klapper! Vrijdag wordt mijn grote liefde 37 jaar én gaan we mijn bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dubbel feest dus! De inschrijving is om allerlei redenen naar voren gehaald. Iets met het omzetten van BTW-nummers, drukte bij de KvK en Belastingdienst en nog een paar hele saaie argumenten van mensen die er verstand van hebben. Maar saaie argumenten of niet: vrijdag is dus een feestdag en die gaan we vieren ook! 

We gaan proosten op zijn verjaardag en mijn start als ondernemer. ‘s Avonds gaan we lekker samen uit eten. Om te vieren dat we het goed hebben, van elkaar houden en gezond zijn. Om te vieren dat we elkaar de kans geven onze dromen na te jagen. Want dat is toch wel de belangrijkste les die ik inmiddels geleerd heb; blijf trouw aan je gevoel en zorg dat je iemand naast je hebt staan die je steunt, óók als je droomt. Godzijdank heb ik zo iemand. En daar heb ik geen workshop voor nodig gehad ;-).

Deel deze post via:

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *